Şehir tarzında etnik elementler

Etnik elementler tarzımın önemli bir parçası. Bunun birkaç sebebi var sanırım. Birincisi etnik giysilerin ve aksesuarların büyüsü: benim için heyecanlı seyahatlerin ve yeni keşiflerin sembolleridir onlar. Uzak diyarlardan gelen misafir gibidirler. Etnik tarzı sevgisi büyük ihtimalle başka kültürlere meraklı olmaktan kaynaklanıyor. Ben ise başka kültürlere son derece meraklı bir insanım.

istanbul moda bloggerı

İkinci sebep etnik desenlerin kendileridir. Çok güzeller! Bütün o yıldızlar, güneşler, zikzaklar, insan ve hayvan figürleri beni adeta büyülüyor. Ya renkleri? Daima ilham verici, daima renk terapisi.

etnik giyim tarzı

Etnik tarzı sevmemin üçüncü sebebi ise en sevdiğim moda döneminin önemli bir parçası olmasıdır. Etnik elementler 60’lar ve 70’ler modasının vazgeçilmez bir bileşenidir. Hippi’lerin seyahatlerinden getirdiği giysilerle ve takılarla başladı etnik tarz. Ve şüphesiz ki bu getirdikleriyle birlikte yeni bir vizyon, yeni özgürlükler ve eşitlikler, yeni bir bakış açısı ve yepyeni bir kültür dalgası da geldi.

etnik elementler

Etnik çanta

Bu çantayı Bedes İyilik Butiği’nden aldım. Aslında başka vintage bir çanta için oraya gitmiştim ama bu etnik güzeli görünce bu çanta ile eve gideceğimi anlamıştım. Halıdan üretildiği için soğuk mevsim için çok uygun olduğunu düşünüyorum.

etnik çanta

Etnik kolye

Ne yazık ki etnik kolyeler şu anda trend olmadığı için onları pek kimse takmıyor. Dışarıda insanların üstünde daha çok etnik kolye görmek isterdim. Beni biliyorsunuz trend mrend demem istediğimi takarım. Bu kombini yaparken uzun zamandır takmadığım fuşya kolyemi seçtim. Hem ayakkabı ve bluzun üzerindeki fuşya deseni ile uyumlu olduğu için hem de Gucci defilelerindeki kombinlere biraz özendiğim içindir. Bakın Gucci bunu arada bir yapıyor: etnik olmayan kombinlere etnik kolye katıyor.

En çok bu alttaki iki kombi beğendim. Şehir giyim tarzına etnik elementleri katmayı çok severim.

Fuşya ve kahverengi uyumu

İlk defa bu iki rengi bir arada kombinliyorum. Bence harika bir uyum. Alışılmadık renk kombinasyonları seviyorsanız bence bunu deneyebilirsiniz.

şehir giyim tarzı

şehirde etnik elementler

Hırkayı daha önce burada göstermiştim. Annemin emeği.

etnik takılar

eklektik giyim tarzı

Bluz ikinci el, Dolap uygulamasından. Renklerini ve desenini çok beğeniyorum.

iddialı giyim tarzı

fuşya ve kahverengi uyumu kıyafet

kahverengi fuşya uyumu kıyafet

Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love