Gucci Resort 2021 taklit kombini

Bugün elimdekilerle bir Gucci kombinini taklit etmeye çalıştım. Bunu neden yaptım? Sizlere kısıtlı bir bütçe ile bile neler yapabileceğinizi göstermek için. Lüks markaların tasarımlarından ve stilinden hoşlanıyorsanız ama bütçeniz buna müsait değilse dünyanın sonu değil.

Gucci Resort 2021 taklit

Sağdaki kombin Gucci 2021 Resort koleksiyonundan ve kaç bin dolar değerinde olduğunu kendiniz hesaplayabilirsiniz. Soldaki kombini oluşturan parçaların da size tek tek fiyatlarını yazdım.

Gucci Resort 2021 taklit kombini

Aslında bu kombin daha da uygun fiyatlara sırf ikinci el uygulamalarından toplanabilir. Ya da sezon sonu indirimlerinden faydalanabilirsiniz. Mesela biraz daha sabırlı olsaydım bu Mango çantamı indirimden yarı fiyatına alabilirdim.

Gucci fiyatları

Ve tabi isterseniz kombininizi orijinale daha da çok benzetebilirsiniz. Mesela dolap’ta bu Gucci ayakkabısına benzer bir sürü ayakkabı vardı. İnci ve Derimod gibi normal markaların içi dışı deri, hiç giyilmemiş gayet düzgün ayakkabılar. Ama şimdilik ihtiyacım yok diye almadım.

retro tarzda giyinmek

Evet her şey yüzde yüz aynı olmayacak ama Gucci tarzını kombininize yansıtabilirsiniz. Önemli olan taklit değil zaten, ilham. 

Gucci giyim tarzı

İşçilik ve malzeme konusunda da fark olacak elbette. Sağdaki etek %100 ipek, soldaki suni deri. Eminim Gucci kalitesi benim giydiğim giysilerin kalitesinden çok daha yüksek. Ama benim giydiklerim de normal insan giysileri sonuçta. Ayrıca siz bütçenize göre daha üstün markaları tercih edebilirsiniz.

Neden Gucci?

Koleksiyonlarında tarzıma hitap eden birçok şey buluyorum. Gucci her zaman bir retro esinti, renk ve desen cümbüşü, maksimalizm ve insanın bireyselliğini ön plana çıkaran bir tarzdır. Gucci defileleri izlemek kendi tarzımı geliştirmek için bana ilham ve cesaret veriyor.

70'ler modası

Modelin üstündeki yeşil eteği, kırmızı yeleği, beyaz çorabı ve kocaman gözlüğü görünce “Bunlara benzer şeyler bende de var. Neden onları hiç eşleştirmedim?” dedim kendime. Benim için fazla cesurca bir kombindi çünkü. Alıştığım tarzı çok fazla aşıyordu. Bu yüzden bu şekilde giyinmek hiç aklıma gelmezdi. Ama Gucci’nin verdiği ilhamla denedim ve ortaya çıkan sonucu beğendim.

70'ler giyim tarzı

Aksesuarlar

Aksesuarlar kombinin baharatıdır. Kombine gerekli tadı katan bir ayrıntı. Muhteşem vintage gözlüğüm çok sevdiğim 70’lerin havasını kattı.

vintage gözlük

Gucci’den esinlenme böcek broş boş alanı süsledi ve gözlük gibi o da biraz geçmişe dönüş yaptı. Broşlar kombine her zaman nostaljik bir hava katar.

broş gucci
ikinci el uygulamasından trend kombin
ikinci el alışverişim
70's inspired fashion blogger
istanbul fashion blogger

Yeni yazımda görüşme üzere ❤

Spread the love