Hint yeleği ve The Beatles

Yelek yeniden trend. Buna çok sevindim çünkü yeleklere bayılırım. Belki değişik bir şey bulurum diye ikinci el uygulamalarına bakayım dedim. Zara’nın eski sezonlarından bu taşlı patchwork Hint yeleğini buldum ve kısa bir pazarlıktan sonra aldım.

ikinci el yelek

Desenli kıyafetleri sevdiğim kadar etnik kıyafetleri de severim. Nakışlı, işlemeli Hint kıyafetlerini gördüğüm zaman kendimi kaybediyorum…

ikinci el kıyafetler

Yelek kusursuz kondisyonda geldi. Bütün taşlar ve boncuklar yerindeydi. Bir iki kez ancak giyilmiştir. Yeleğın güzelliğini size yakından göstermek istiyorum. Tam bir terzilik harikası.

ikinci el hint yeleği

Bu yelek birçok şey ile eşleştirilebilir aslında, herhangi bir düz renk gömlekle ya da bluzla giyilebilir. Ama ben daha değişik bir şey yapmak istedim. Onu benim tarzıma uygun ve hareketli bir şekilde kombinlemek istedim. Fakat aklıma birşey gelmiyordu.

ikinci el moda

The Beatles

Bazen ilham bize hiç beklemediğimiz yerden gelir. Mutfakta bulaşıkları yıkarken “The Beatles”‘ı dinliyordum. Aklıma 1968 yılında gerçekleştirdikleri Hindistan seyahati geldi. O seyahate ait fotoğrafları buldum. İşte ilham kaynağım bu dedim!

hippi stili

Renkli ve nakışlı yelekler, rengarenk gömlekler, renkli boncuklu kolyeler… Modasını çok sevdiğim çiçek çocuklarının çağının Hint göz alıcılığı ile birleşmesinin muhteşem sonucu…

the beatles ve hindistan
the beatles giyim tarzı
the beatles stili
hippi modası
hippiler nasıl giyinir

Hippi çağına has rengarenk desenler…

70 lerin modası

Dolabımda daha önce Modacruz uygulamasından aldığım “paisley” desenli gömleğim vardı. Rengi yelekteki desenlerin rengine çok uyumlu. Bu iki parçayı birleştirince işte bu dedim.

işlemeli Hint yeleği

Yeleğin egzotik ve etnik güzelliğini bu gömlekle vurguladım. Aksesuarları seçerken de abartmaktan korkmadım.

hint kıyafetleri nasıl giyilir

Trend model kot pantolonum, kombinimin egzotikliğini dengeledi, aynı zamanda kombinimde yabancı durmadı. Çünkü bu model 70’lerin jeans modellerini andırıyor.

etnik yelek neyle kombinlenir

Gözlüğüm de 70’lerin gözlüklerinin modern yorumlanmış hali.

etnik giyim tarzı

Şeffaf terlik kombini daha da modern kıldı. Böylece ben hem kendi stilimi korudum hem biraz trendlerden kattım. Kısacası stil ve moda arasındaki dengeyi buldum.

etnik desenler nasıl kombinlenir

Etnik Hint kıyafetlerini seviyorsanız ve aynı zamanda modern görünmek istiyorsanız stilinize mutlaka trend parçaları katın. Yoksa Türkiye’ye gezmeye gelmiş Hindistanlı turiste benzeme ihtimaliniz var.

moda ve stil

İkinci el uygulamalarında tahmin edemeyeceğiniz kadar çok etnik kıyafet ve aksesuar var. Bazıları hiç kullanılmamış. Bazıları ünlü markalara ait, bazıları markasız Hint “handmade”i.

kendi tarzını yarat

Kızlar, her zaman diyorum, kendi eşsiz stilinizi yaratıyorsanız ikinci el mağazaları ve uygulamaları sizin için tam bir hazine olabilir. Sevgiler ❤

Spread the love