Annemin ördüğü hırka ve hayvan desenleri

Annemden kargo geldi! Annem savaş yüzünden yanıma gelemeyince bizim için ördüklerini postalamaya karar vermiş. Gelen kolinin içinde bir sürü güzel şey vardı (hepsini mutlaka gösteririm) ama en çok beklediğim şey bu hırka idı.

Gucci hırka

Bu hırka annemin inisiyatifi idi. Bana kalsa kesin daha çılgın ve renkli bir şey bulurdum. Ama annem bana “kullanışlı bir temel parça” örmek istediğini söyledi.

kahverengi hırka

“Anne böyle bir şeye ihtiyacım yok,” dedim önce fakat sonra çok beğendiğim kahverengi Gucci hırkaları geldi aklıma. Daha doğrusu Gucci’nin o inek öğrenci görünümlü kahverengi hırka giyen mankenleri. Biliyorsunuz, Gucci daima benim ilham kaynağımdır. “Anne aslında olur,” dedim ve anneme fikir için birkaç Gucci hırkası gösterdim.

Annem hemen işe koyuldu ve sonuç olarak ortaya böyle basic, çok sade iki cepli bir hırka çıktı. Annem çok ince ve hafif %100 yün iplik kullanmış. Hırkam tüy gibi ama sıcacık.

annemin ördüğü hırka

Aslında şimdi anneme hak veriyorum. Bu kadar renkli ve desenli bir gardıropta mutlaka dengeleyici temel parçalar olmalı. Bu hırka renkli gömlekler ve etekler arasında güzel bir geçiş sağlıyor.

gucci tarzında hırka

Kombin

Annemin kargosunun geldiği sabah ben sizlere Dolap uygulamasından aldığım maymun desenli eteği göstermek üzere bu şekilde giyinmiştim.

hayvan desenleri nasıl kombinlenir

Hırkanın gelmesi isabet oldu. Üzerimdeki tüm hayvan desenlerini dengeledi. Üstüne eteği desteklemek için krem renkli çiçek broş taktım.

hayvan desenli kombin

Maymun desenli etek için üst seçerken leopar deseninin maymunların rengine yakın olduğunu farkettim. Çoraplar da leoparlı olursa fena mı olur dedim. Sonra yılan desenli sandalet de katıldı.

leopar desenli gömlek

Bazen güçlü ve değişik desenlerin güzelliğini vurgulamak için onlara karakter olarak benzer güçlü desenlerle kombinleyerek “abartmak” bana daha mantıklı geliyor. Buna benzer taktiği Hint kombinimde kullanmıştım. Instagram’da çorapla ilgili birkaç eleştiri aldım. Fazla olmuş diyenler vardı. Doğrudur, fazladır. Çorap olmasaydı da güzel olurdu. Ama herkesin az ve fazla kavramları farklıdır. Ben kombinlerde fazlalığı severim biliyorsunuz. Benim “fazlametrem” bu kombinden çok zorlanmadı. Bu çok önemli. Herkes kendi konfor sınırlarını bilmeli.

hayvan desenleri nasıl giyilir

Çantanın bambu sapı da kombinin ekzotik havasıyla, gözlük ise hırkanın “ineksi” karakteriyle uyumlu.

leopar desenli çorap

Umarım annemin hırkasını ve hayvan desenli kombinimi beğendiniz.

Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love