Vosvos Cafe

Bugün sizlere Temmuz ayında ziyaret ettiğimiz Vosvos Cafe ‘den bahsetmek istiyorum. Onu Instagram’da keşfedip bir süre takip etmiştim. Bu kafe vosvos camiyasında önemli bir rol oynamakta: kaplumbağa sahiplerini bir arada toplar, Volkswagen Kaplumbağa Otomobil Derneği’nin toplantılarına ev sahipliği yapar, etkinliklerde organizasyon işlerini üstlenir. Vosvos dünyası ile ilgili bütün haberleri Vosvos Cafe’nin Instagram hesabından öğreniyorum (@vosvospoint).

Konum

Vosvos Cafe Beykoz’da. Kartal’da oturan biri için çok yakın sayılmaz. Ama bir retro sever olarak orayı mutlaka görmek istiyordum. Eşim beni kırmadı. Uygun bir hafta sonu seçtik ve çocuklarla birlikte yola koyulduk. Kafeye navigasyon yardımıyla yaklaşırken yolda sarı bir vosvos görünce doğru yerde olduğumuzu anladık.

Vosvos Cafe istanbul

Girişte Vosvi ve Vosviye ile karşılaşınca içerideki rahat ortamı az çok tahmin ediyorsunuz.

vosvos cafe beykoz

Her yerde Vosvos parçaları

Cafeye girer girmez solda küçük bir tropik koşe bulunmakta. Yaprakların arkasında sarı bir vosvosun parçalarını görebiliyorsunuz.

istanbul vosvos severler

İçerisi aydınlık ve ferah, personel güler yüzlü.

Alt katta vosvos tekerlekli koltuklara oturduk. Çocukları bir yerde zaptetmek imkansız. Cafede HER ŞEY onların ilgisini çekiyor. Ve bence çok normal çünkü ben bile bir yetişkin olarak meraktan yerimde duramıyordum. Biraz ötede tatlı mı tatlı pembe vosvos duruyordu. Kapıları açılıyor, içine girilebiliyordu.

istanbul retro mekanlar

Bir yanımız böyle, diğer yanımız Boğaz manzarası. Manzaraya çok önem veriyorsanız üst katta oturmanızı öneririm.

retro sever blogu

Fotoğraf çekmek için izin istediğimde mekanın sahibi olduğunu düşündüğüm beyefendi en nazik şekilde bana etrafı gösterdi ve sonra üst katı görmeye davet etti. Yukarıya Vosvos sever misafirlerin hediye ettiği plakalarla süslenmiş bir merdivenden çıktık.

volkswagen severler kafe

Üst kat çok nostaljik

Asıl üst katta mekanı işletenlerin ne kadar nostalji insanları olduğunu anlıyorsun…

nostalji severler için mekanlar

Türk sinema sanatçılarının portreleri, eski filmlerden alıntılar…

Retro eşyalar ve çalgılar…

istanbulda nostaljik mekanlar

Mekanın dekorasyonunda tek bir konsept yok. Burası bir ev gibi büyük bir sevgi ile süslenmiş.

retro mekan istanbul

Kafenin bu köşesini çok sevdik. Üç duvarı kaplayan elle resmedilmiş devasa bir tablo sizi eski İstanbul’a taşıyor.

Burada kafe masasına çevirilmiş pembe vosvos duruyor. Masaya oturduğunuz zaman tabloda gördüğünüz yola vosvosla çıkmak üzere biniyormuş gibi hissediyorsunuz.

vosvos sevdası
retro severler

Üst katı gezdikten sonra aşağıya indim. Karışık tostumla çayım gelmişti. Çocuklarla eşim köfte yemişti. Yemekler gayet güzeldi. Fiyatlar orta düzeyde: ne çok ne az.

Oturduğumuz yerden manzara:

boğaz kenarında vosvos cafe

Bir dahaki sefer Vosvos Cafeye kahvaltı için gelmek istiyorum. İnanılmaz güzel çok çeşitli kahvaltıları var. Ve kesinlikle üst katta oturacağım 🙂

anadolu yakasında retro mekanlar

Vosvos Cafe hakkında çok keyifli ve ayrıntılı bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. İzleyince kafeyi kendiniz gezmiş gibi hissediyorsunuz. İyi seyirler ❤

Spread the love