lala lu eteğim

Lala lu eteklerini ilk gördüğümde aklıma çocukken oynadığım porselen bebeklerim geldi. Ekose ve çiçek desenli kumaşların bir arada kullanıldığı kibar İngiliz usulü giysileri, o tatlı mı tatlı fırfırları, kurdeleleri ve dantelleri. Bunlar gibi işte:

Şimdi lala lu eteğimi göstereyim de bana hak verin.

atölye lala lu

Biraz daha yakından göstereyim.

atölye lala lu etek

Renklerin ve desenlerin uyumuna dikkatlice bakar mısınız? Minik şal deseni ve ekose bir arada. Aralarında ise yeşil paisley’ler ile aynı tonda yeşil fırfır. Şal desenli kumaşın üzerindeki yeşil dantel şeridi de farketmişsinizdir. Bu eteği giyince kendimi İngiliz porselen bebek gibi hissettim.

atölye lala lu etekleri

Etek çok güzel olmakla birlikte kusursuz bir işçiliğe sahip. Bu arada lala lu eteklerinin hepsi el emeği ve sınırla sayıda üretilmekte: bazen sadece bir adet olarak. Bazen Instagram sayfalarına öylesine girip eteklerine bakıyorum, bu benim için bir çeşit renk terapisi gibi oluyor. Mesela bu son diktikleri eteklerin zarif sonbahar renklerine bayıldım.

lala lu etekleri

Kombin

Eteği giydiğim günü Atatürk Arboretumu ziyaretimize denk getirdim. Yere ve mevsime uygun bir kombin yapmak istemiştim. Ekosenin “en sonbahar deseni” olduğuna inanıyorum, onun için eteğin alt fırfırındaki ekoseden yola çıktım. Birkaç sene önce Dolap uygulamasından aldığım bu Zara ceketi eteğin yanına koyunca kombinin hazır olduğunu anlamıştım. Ceketin yeşili ve eteğin yeşili aynı tonda. Üstelik iki parçanın da ekose deseni var.

lala lu eteği

Ceketin üzerindeki siyah kareleri balıkçı yaka kazak ve çizme ile destekledim. Bağcıklı çizmelerin bu tarz eteklere çok yakıştığını düşünüyorum.

lala lu

Ceketin yakasına patlıcan broşumu taktım, böylece eteğin mor rengini destekledim. Ayrıca patlıcanın şekli eteğin paisley desenini tekrarlıyor.

patlıcan broş

Kombini beğendim. Eteği odak noktası yapmayı başardığımı düşünüyorum, amacım da oydu zaten.

lala lu eteğim

Bu gözlüğü Dolap uygulamasından almıştım, belki hatırlarsınız. Gucci’nin ender bulunan gölgelikli modeli.

gucci gözlük
lalalu eteğim
lalalu kombin

Bu arada Atatürk Arboretum’nda ağaçlar daha yeni sararmaya başlamış. İki hafta sonra tekrar gitmek lazım, orası tam bir sonbahar masalına dönüşecek. Burası en sevdiğim yerlerden biri. İstanbul’da oturuyorsanız sonbahar bitmeden buraya mutlaka gelin.

atatürk arboretumu
lalalu atölye
lalalu etekleri

Umarım kombinimi beğendiniz. Bir lala lu eteğim daha var. En kısa zamanda onunla da kombin yapacağım.

Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love