Gucci tarzı yarışmasından kombinlerim

Instagram’da düzenlediğim Gucci tarzı konulu moda yarışması sonra erdi. Yarışmacılarla birlikte ben de Gucci defilelerinden esinlenerek kombinler yaptım, tarzıma yenilikler kattım ve konfor alanımdan çıktım. Yarışma sırasında yaptığım kombinleri bu yazıda birleştirip hepsini size göstermek istiyorum.

Türban ve kaplan

Şunu belirtmeliyim ki ben Alessandro Michele Gucci’sinin hayranıyım. Onun 2015 yılında Gucci kreatif direktörü koltuğuna oturup anlatmaya başladığı bu rengarenk sürükleyici moda masalı beni öyle cezbetti ki! Marka için yeni kodlarını buldum dedi. Aslında hayal dünyasından harikulade yaratıkları saldı dışarı: kaplanları, yılanları, ejderhaları…

Gucci giyim tarzı

Gucci modellerinden esinlenme bu Zara ceketini Dolap uygulamasından aldım. Hiç giyilmemiş. Zevkle giyiyorum.

Gucci tarzı yarışmasından kombinlerim

Türbanlar da Gucci DNA’sının elementlerinden biridir. Farklı defilelerden sizin için birkaç örnek buldum.

Gucci tarzı
baklava süveter neyle giyilir

Farklı desenler bir arada

Farklı desenleri eşleştirmek benim vazgeçilmezim. Ee Gucci’nin de. Yarışma bahanesiyle desenleri biraz abartma fırsatım oldu. Bu kombinde yılan, ekose ve yelekteki baskı birleşti. Bileziklerdeki çizgiler ve puantiye ise kombindeki desen karışımını tamamladı.

farklı desenler nasıl giyilir
farklı desenler bir arada

Mini Cooper’ın dama desenli aynası da çekimimizi süsledi.

retro giyim tarzı
farklı desenler nasıl eşleştirilir

Dört desen bir arada. En sevdiğim kedili gömleğin tuğla rengi, türbanın yeşili ve eteğin mavisi ile çok güzel uyum sağladı.

desenli kombinler

Desenler de göz kamaştırıcı bir ahenk oluşturdu.

vintage moda
vintage gözlük nasıl takılır

Bu kombinde ise yılan eteğimi kullandım. Şimdi fark ettim ki Gucci yarışmasında bu eteği çok kullanmışım. Harika bir parça. Onu Zara kış indiriminden almıştım. Birçok üstle eşleşebiliyor ve çok tarz. Bu arada yılan deseni Gucci’nin neredeyse bütün koleksiyonlarında mevcut.

yılan etek neyle giyilir
zara yılan etek
farklı desenler nasıl kombinlenir

Retro ve vintage

Alessandro Michele, bit pazarlarının ve antika dükkanlarının daimi ziyaretçisidir. Geçmişe ve geçmişi anlatan objelere duyduğu tutkuyu modaya da yansıtıyor elbette. 60’lar ve 70’lerden esinlenen desenler ve devasa gözlük çerçeveleri, İspanyol paça pantolonlar, ekose takım elbiseler, süveterler ve yüksek ökçeli ayakkabılar koleksiyonlarının olmazsa olmazlarıdır.

Gucci taklit

Gördüğünüz bu kombini Gucci 2021 Resort koleksiyonundaki defile kombinini taklit ederek yaptım. Bu deneyimimi burada anlattım.

Gucci gibi nasıl giyinilir
retro moda blogu

Grandma’s closet

Gucci tarzı nın belirgin bir özelliği daha. Modelleri, lüks tasarımcıdan değil de büyükannelerinin dolaplarından giyinmiş gibi görünüyorlar. Hırkalar, fiyonklu bluzlar, bağlanma şekilleriyle büyükanneyi andıran renkli baş örtüleri.

Gucci tarzında kombinler nasıl yapılır

Bu elbiseyi pazardan ikinci el tezgahından aldım. Hiç giyilmemiş fakat etiketlerinden ve kumaşından çok eski olduğunu anlayabildim.

Gucci tarzı nasıl yaratılır

Elbiseyi annemin ördüğü hırka ve turuncu çorapla eşleştirdim. Ortaya böyle bir kombin çıktı.

Gucci tarzı kombinlerim
Gucci tarzı yarışmasından kombinlerim
Gucci tarzında giyinmek

Yarışma bitince ilham beni birden bıraktı. Ne giyeceğimi şaşırdım. Normal kombinlerim artık bana çok sıkıcı geliyor. Canım Gucci çılgınlığı istiyor 🙂 Kıyafetlerden biraz uzak kalayım dedim. Bu sefer kendimi ev dekorasyonuna verdim. Mutfakta yaptığım değişiklikleri instagram hesabımda paylaşıyorum. Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love