Kürklü ayakkabı ve sonbahar desenleri

1 Eylül’de İstanbul’da hava birden serinledi ve hepimizin “sıcaklar geri gelecek” demesine rağmen sonbahar inatla ilerlemeye devam etti. Acelesiz, sakin, biraz yağmurlu, ölçülü bir şekilde serin ve yeterince güneşli… kısacası kusursuz bir sonbahar yaşıyoruz. İmkanım olsa da bütün gün dışarıda gezebilsem…

kürk detaylı ayakkabı

Etrafta her şey yavaş yavaş sonbahar renklerine boyanıyor. İnsan da doğanın renk kartelasına özenip dolabında sarı, kahverengi, kırmızı, haki ve tarçın renklerini arıyor. Bütün bu renkler benim renk tipime uygun olmasa da sonbaharda canım bu renkleri giymek istiyor.

farklı desenler bir arada

Farklı desenler bir arada

Elim en sevdiğim Koton marka kedi desenli gömleğe uzandı. Onu birkaç sene önce Modacruz uygulamasından almıştım. Bu gömlek dolabımın gözdesi. Harika bir deseni var ve çok retro duruyor.

farklı desenler nasıl kombinlenir

Onun üstüne tarih öncesi mağara resimlerini andıran desenli ceketimi giydim. Bu harika %100 pamuklu ceketi de Modacruz’dan almıştım. Modeli biraz eski ama trend parçalarla kombinlenince gayet güzel duruyor bence.

beyaz külotlu çorap nasıl kombinlenir

Gömlekteki kedilerin ve ceketteki hayvanların bej tonu aynı. Farklı desenleri kombinlerken bu ayrıntıya dikkat ederseniz çok güzel sonuçları elde edersiniz. Mesela kedilerin rengi kar beyazı olsaydı bu iki desenin birliği aynı etkiyi yaratamazdı.

iki farklı desen nasıl kombinlenir

Ceketi Dolap uygulamasından aldığım zebra desenli kemerle bağladım. Böylece kombinime bir desen daha karıştı.

kürklü ayakkabı trendler

Kürklü ayakkabı

Trendleri takip edenler bu sonbaharda kürk aksesuarların trend olduğunu biliyordur. Bu ayakkabıya tesadüfen Dolap’ta rastladım. Fİyatı sadece 20 TL idi. Hiç giyilmemiş, yeni ve etiketliydi. Onu düşünmeden aldım. Kalın topuklu modelleri çok severim. Kombine biraz eski bir hava katıyor. Kürk detayı ise kombini trend ve eğlenceli kılıyor. Böyle değişik parçaları almaktan korkmayın derim (hem de uygun fiyata bulduysanız). Onları mutlaka kullanırsınız.

2022 sonbahar trendleri kürk aksesuarlar

Beyaz çorap

Beyaz çorap çok sıkıntılı bir parça. Onu daha önce Gucci taklidini yaparken giymiştim hatırlarsanız. Ama o biraz çılgın bir kombindi. Daha sade kombinlerde beyaz çorabın tarz görünmesi için desenlerde dayandığım kurala uymakta fayda var. Detaylar, desenler ve aksesuarlar aynı renk tonuna sahipse birlikte güzel duruyorlar. Çorabın rengi kemik rengine çalıyor ve kıyafetimdeki desenlere oldukça yakın. Kürklü ayakkabı ile duruşunu da çok beğendim.

Beyaz çorap nasıl kombinlenir
retro giyim tarzı
farklı desenler nasıl giyilir

Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love