İlk western kombinim: Vahşi Batı’da kasaba kadını

İlk western kombinim hazır ve sizlere onu göstermek için sabırsızlanıyorum. Bu kombinin hem western olmasını hem şehir şartlarına uygun olmasın istemiştim. Western tarzını öğrendikçe aklımda nedense dört tip western giyim kalıbı oluştu: 1. Cowgirl, 2. Kızılderili, 3. Kovboyun sevgilisi ve 4. Kasaba kadını. Ben başlangıç olarak kasaba kadını olmayı seçtim. Hem gardırobum buna müsaitti hem bu rol karakterime daha uygun 🙂

western kombinim

Kanotiye şapka

Şapka western kombinlerinin anahtar parçasıdır. Şapkamı kafamdan çıkarın ve bütün sihir birden kaybolacak. Kasaba kadını rolü için en uygun şapka modeli kanotiyedir. Disiplinli, entelektüel, titiz ve “şehirli” bir kadın izlenimi yaratıyor. Tamam işte Vahşi Batı’ya Avrupa’dan göç etmiş beyaz kadın. Yanında birkaç kitabını da getirmiş 🙂 Merakla yerlilerin kültürünü araştırıyor ve kendi tarzına bu kültürden bir şeyler katıyor. Etnik motifler western tarzına nasıl geldi zannediyorsunuz?

kanotiye şapka nedir

Avrupalıların yerlilerle iç içe yaşamaları sonucunda. Bu yüzden etnik detaylar bu tarzın olmazsa olmazı. İşte burada ceketim devreye giriyor.

Ceket

Dolabımı westernlik parçalar için gözden çeçirirken bu ceket bana çok uygun görünmüştü. Üzerindeki bu garip hayvancıklar Latin Amerikalıların mağaralarda çizdiği alpakaları andırıyor.

İlk western kombinim: Vahşi Batı'da kasaba kadını

Bu ceketi ikinci el olarak Modacruz uygulamasından almıştım. Markası Mango. Biraz kaba dokunmuş gibi görünen kalın pamuk kumaşı kombinin karakteri ile çok uyumlu.

Biraz Tati Gez de olsun ama

Ceketin altına en sevdiğim kedili gömleğimi giydim. Westernle pek alakası olmasa da bu kombine kişisel tarzımdan birşeyler katmak istedim. Bu iki parçanın uyumunu çok seviyorum, daha önce de onlarla bir kombin yapmıştım.

kovboy kravatı nasıl yapılır

Ayrıca çantayı yalnız bırakmamak için kombindeki taba rengini bu şekilde çoğalttım.

Deri

Western kombini yaparken deri eteğimi tercih ettim. Deri western tarzının ana bileşenlerinden biridir.

western kombini

Kemer seçerken üzülerek taba renginde bir deri kemere sahip olmadığımı anladım. Ama onu düzelteceğim. Dolap uygulamasında şimdiden birkaç kemer gözüme kestirdim ve favorilerime ekledim.

kovboy tarzı

Neyse ki artık taba renginde harika bir çantam var. Gaziantep’ten aldığım bu güzellik western kombinime çok yakıştı.

western kombini nasıl yapılır

Gözlük

Gözlüklerimi karıştırırken bu çok eski Ray Ban marka gözlüğü görünce işte bu dedim. Ona bakar bakmaz aklıma Django’nun gözlüğü geldi.

southwest tarzı

Birazcık benzemiyor muyuz 🙂

Western tarzı için en uygun gözlük şekli hangisi diye sorarsanız böyle yuvarlak Lennon gözlüğü ve aviator derim. Yuvarlak gözlük nostaljik kombinler için, aviator ise modern “cowgirl” kombinleri için daha uygun olacaktır.

western giyim tarzı

Aksesuarlar

Aksesuarları abartmamaya çalıştım. Az ve öz olsun dedim. Ayakkabı bağcığı ve broştan kovboy kravatı yaptım. Ufak ama çok çarpıcı bir detay: kombinin bütün havasını değiştiriyor. Klasik model kol saati: beyaz kadın Vahşi Batı’ya kolunda bu saatle geldi 🙂 Kemer, şapka ve ihtiyaca göre gözlük.

kanotiye şapka modeli

Ayakkabı

Kombinimi yaparken Christian Dior Resort 2018 koleksiyonundan ilham aldım. Defiledeki silüetleri çok beğendim. Kloş etekler, kanotiye şapkalar, kemerle bağlanmış ceketler ve ponçolar… ve en önemlisi rahat düz taban terlikler.

Bence benim kombinim silüet olarak Christian Dior’unkilere çok yakın.

vahşi batı giyim tarzı

Aslında aklımda bu taba sandalet de vardı ve ikisi arasında çok tereddüt etmiştim. Öyle ki size ikisini göstermek istedim. Bakın topuklu sandalet çok hoş görünüyor, vücudu uzatıyor, beni daha kadınsı gösteriyor. Ama bana sorarsanız siyah terlik bu kombinin “westernliğini” biraz törpülüyor ve bugüne daha uygun kılıyor.

Ama yine de bu versiyonu da göstereyim size:

kovboy giyim tarzı
western tarzı kombin

Umarım ilk sınavımı geçtim ve kimse bana “HEY DOSTUM BİZ BU KASABADA YABANCILARI SEVMEYİZ” demez 🙂 yeni yazılarımda görüşmek üzere ❤

Spread the love