Limon deseni ve puantiye

En “yaz deseni” hangisi diye sorarsanız hiç düşünmeden tabi ki meyve desenleri diye cevaplarım. Vitamin dolu “lezzetli” kombinler inanılmaz etki yaratır, hem onu giyenin hem karşısındakilerin enerjisini yükseltir. Peki ya meyve desenlerimizi başka desenlerle eşleştirsek nasıl olur? Elimdeki limon deseni ile ne yaptım bakalım.

puantiye nasıl kombinlenir

Desenler

Farklı desenleri bir arada kullanmanın bazı kuralları var. Onlardan biri şu: aynı deseni farklı büyüklüklerde kullanın. Bakın bunu uyguladım: eteğin puantiyesi küçük, ceketinki büyük.

limon deseni

Top olarak önce düz siyah büstiyerimi düşündüm. Fakat sonra onu çok sade buldum. Aklıma limonlu büstiyerim geldi… Çiçekli ve yapraklı desenler geometrik desenlerle çok güzel eşleşir. Limon deseni ile de güzel olabilir diye düşündüm ve… puantiyelerime limonları kattım.

limon desenli elbise

Ünlü tasarımcılardan ilham alın

Bu kombin için ilhamı ve cesareti Dolce&Gabbana’nın 2021 İlkbahar/Yaz koleksiyonundan aldım. Bol puantiyeli, meyveli, çiçekli, kısacası renk terapisi gibi harika bir koleksiyon. Bazen canım sıkılınca açıp izliyorum, size de izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Böyle İtalyan bir kombin ortaya çıkınca fotoğraf çekimi için yer aramaya gerek kalmadı. Denizköy’de tatil için kiraladığımız evin yanındaki sebze tezgahı bana mükemmel görünmüştü.

puantiye deseni

Aksesuarlar

Puantiyeli kombine puantiyeli aksesuarlar iyi gitmez mi? Bu puantiyeli bilezikleri o kadar çok soran var ki. Siyah olanı dolap uygulamasından almıştım, beyaz olanı ise bit pazarından. Biliyorum bazen bu tarz cevaplarla takipçilerimi hayal kırıklığına uğratıyorum. Giydiğim, aldığım bir çok şeyin linkini ya da mağaza bilgisini veremiyorum ama tarzımı bu şekilde bir araya getiriyorum. Onu yapboz gibi küçük küçük parçalardan topluyorum. İstiyorum ki blogumdan ilham alan insanlar da tarzlarını oluştururken kendilerini linklerle ve influencerların önerileriyle sınırlandırmasın, daha değişik kaynaklara başvursun.

puantiyeli aksesuarlar

Kombinime daha eğlenceli bir hava katmak için küpeleri zıt renklerde kullandım. Bu küpelerden zamanında iki çift almıştım. Siyah beyaz kombinlerimde onları bazen bu şekilde eşleştiriyorum.

File çanta

File çantalar neden modadan çıkmıştı bilen var mı? Bu kadar hafif, kullanışlı, zarif, tarz ve son derece estetik bu çantalar birkaç yıl öncesine kadar neredeydi? Neyse ki kadınlar bu çantaların avantajlarını gördükten sonra onları sahiplendi ve bence daha çok uzun süre modadan çıkmalarına izin vermezler.

el işi file çanta

Ben çantamı Instagram’daki @annas_craft_house atölyesinden aldım. Beni adeta büyülemişti…Yüzde yüz el emeği, pamuk iplikten yapılmış, sapları ise hakiki deri ve geniş bir renk yelpazesi vardı. Kendime 3 adet aldım: sarı, mavi ve fuşya.

file çanta

Çantanın ölçüleri ideal. İstediğim zaman onu çok rahat omzumda taşıyabiliyorum. Sapların yumuşaklığı sayesinde kullanması çok zevkli oluyor. Görüntüsünden zaten bahsetmiyorum. Her kombini süsleyecek muhteşem bir parça. Bu kombinde limon deseni ile harika bir ikili oldular.

farklı desenler birlikte nasıl giyilir
kıyafette limon deseni
farklı desenler nasıl kombinlenir
moda çekimi için fikir

Umarım bu kombini ve çekim fikrimi beğendiniz.

Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love