Göztepe parkı ve lale mevsimi

Göztepe Parkı ya da tam olarak Göztepe 60. Yıl Parkı Anadolu Yakası’nda yer alan en sevdiğim parklardan biridir. Uzun bir aradan sonra geçen hafta oraya gitme şansım oldu. Üstelik lale mevsimine denk geldim! Orada geçirdiğim saatler unutulmazdı. Göztepe’ye daha yakın oturuyor olsam kesin bu parkın müdavimi olurdum.

Göztepe parkı

Belediyemizin itina, ilgi ve sevgi ile baktığı bu muhteşem park birkaç yıl içinde çok değişmiş. Ağaçlar büyümüş, yeni banklar konulmuş. Hareketli şehir tepmosundan biraz dinlenmek için ideal bir yer. Ayrıca parkta biri büyük biri küçük iki adet Beltur ve WC de var artık. Çocuklar için birkaç farklı yerde çocuk alanları mevcut.

Göztepe parkı ve lale mevsimi

Kafanızı dinlemek istiyorsanız benim size tavsiyem: parka sabah saatlerinde çocuklar okuldayken gidin. Bu arada parkın bir kısmı Gül bahçesi ya da latince adıyla Rosarium. Gül mevsimi yakında başlayacak, onu sakın kaçırmayın.

Göztepe parkı nerede

Parkta ufak bir gölet var. Etrafındaki rengarenk bitki aranjmanları ve genç manolya ağaçları inanılmaz bir manzara oluşturmaktadır. Küçük ahşap köprü gölete masalımsı bir hava katıyor.

vintage kazak

Şu renk cümbüşüne bakar mısınız?

deri etek nasıl kombinlenir

Parkta o kadar çok çeşit lale var ki hangisine bakacağını şaşırıyor insan. Alışıldık “klasik” türlerin yanı sıra sivri taç yapraklı Osmanlı laleleri, gülleri andıran kabarık laleler ve çift renkli cüce laleler de var. Bu parkın ekibine kalbimden teşekkür etmek istiyorum.

mor yeşil kombin

Lalelerin yanında ufak mavi Arap sümbül ya da başka deyimle muscari çiçeklerini de görebilirsiniz. Her yerdeler… Bu arada kazağımdaki desenlerin rengi muscarilerle pek uyumlu.

muscari çiçeği

Vintage kazağım

Kıştan beri benim en sevdiğim aktivite cuma günleri Kadıköy Salı Pazarı’nda kurulan bit pazarında gitmek. İşte kazağımı birkaç hafta önce oradan aldım. Kazağı görür görmez vurulmuştum. Kazağık hiç giyilmemiş olması ve İtalya üretilmiş olması onu gözümde daha da cazip kıldı. Ayrıca rengi ve masal kuşlarına benzer desenini çok beğenmiştim.

yeşil ve mor kombin

Kazağı bu yeşil yılan desenli eteğimle eşleştirdim. Kazağın üzerindeki parlak yeşil desenleri eteğin yeşiliyle çok uyumlu buldum. Ayrıca yeşil+mor daima iyi bir renk ahengidir.

gucci gözlük

Yakında aldığım Gucci marka gözlük ile kombinimi tamamladım.

İstanbul moda bloggerı
moda blogu
zara deri etek

Eşimin çektiği bu harika fotoğraflarla yazıyı bitirmek istiyorum. Lale mevsimi için geç kaldıysanız üzülmeyin, başka çiçeklerin mevsimi başlıyor. Çok yakında Göztepe parkı yeni çiçeklerle dolacak. İyi gezmeler diliyorum.

Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love