Yılan deseni nasıl kombinlenir?

Bir yıl öncesine kadar yılan deseninden nefret ediyordum ve gardırobum yılanlara kayıtsız şartsız kapalıydı. Sebebini ancak şimdi anlamaya başlıyorum ve lise yıllarından kalan bir travmadan kaynaklandığını düşünüyorum. Sınıfımda bir kız vardı ve neredeyse her gün yılan desenli kazak giyerdi. Daha doğrusu birkaç tane yılan desenli kazağı vardı ve onları birkaç günde bir değiştirirdi. O kız tam önümde oturuyordu ve ben ders dinlerken hep onun sırtını ve neticede yılan sırtını izlerdim. Bazen sınavlarda problemleri çözmekte zorlanırken bakışım o yılan sırtına düşerdi ve umutsuzluğa kapılırdım. Sınıfta takıldığım kızlarla birlikte o kıza kertenkele lakabı takmıştık. O bunu bilmiyordu tabi…

Yılan deseni nasıl kombinlenir

Laneti nasıl bozdum?

Liseyi bitirdim, üniversiteye başladım, işe başladım, evlendim…:) Ama yılanları dolabıma hiç sokmadım. Ta ki geçen sene Zara’nın Black Friday indiriminden bu muhteşem eteği alana kadar. Eteği çok beğenmiştim. Fiyatı beni biraz aşıyordu ve indirimde şansımı denemek istemiştim. Biliyorsunuz Zara’nın indirimlerini: sepeti hazırlamışsın, sanal kartını güncellemişsin, parmak ödeme tuşunda ama sen ona daha basamadan bütün stoklar tükenmiş. Neyse eteği alabildim. Ve bu muhteşem etek yılan lanetimi tersine çevirdi. Aldığımda doğru mu yaptım, onu nasıl kombinlerim diye düşünmemiş değilim aslında. Ama sonra onunla o kadar çok güzel kombinler yaptım ki! Sanırım ayrı bir postu hakkediyor. Onun peşinden yine Zara indiriminde aldığım bu 70’lerden esinlenme sandaletler ve bütün diğer parçalar geldi. Yılanlarımı o kadar sevdim ki aklıma böyle “total snake” kombini yapmak geldi.

farklı desenler bir arada nasıl kombinlenir

Yılan deseni tıpkı leopar gibi güncelliğini kaybetmeyen bir desen ve ondan hoşlanıyorsanız tereddüt etmeden yılan desenli temel parçalara yatırım yapabilirsiniz. Bu sene hayvan desenleri devasa bir trend. Bunu daha önce “2021-2022 Sonbahar-Kış moda trendleri” yazımda anlattım.

hayvan desenleri

İkinci el kıyafet kaynakları

Çanta ve gömlek için ikinci el alışveriş uygulamalarına başvurdum. İkisini çok uygun fiyata dolap uygulamasından aldım. İkisi de çok yeni ve temiz. Gömleği biraz bol tercih ettim, dökümlü durmasını istiyordum.

hayvan desenleri nasıl giyilir

Çantayı çorapla benzer tonda seçtim.

yılan desenli kombin

Evet, yine bu çorapla yola çıktım 🙂 Böylece detaylar arasında bağlantı kurmuş oldum.

yılan deseni ne ile giyilir

Desenlere yakından bakış:

istanbul sokak modası

Ben bu deseni bu şekilde yorumladım. Kimine göre abartılı bir kombin, kimine göre ise çok tarz ve cesurca. Öyle ya da böyle ben bu deseni kendi tarzıma entegre ettim, tarzımın DNA’sını değiştirmedim. Siz de yılan desenini beğeniyorsanız onu kendi tarzınıza göre uygulayacaksınız elbette.

hayvan desenleri ne ile kombinlenir

Sokak modasından örnekler

Eğer bu deseni nasıl kombinleyebileceğiniz konusunda pek bir fikriniz yok ise aşağıda göreceğiniz sokak modasından bulduğum bu örneklerin size ilham ve ipucu vereceğinden eminim.

Total snake

Bazıları benim gibi yılanı yılanla kombinlemeyi sever.

Tesettür

Fark ettiyseniz herkes yılan desenini istediği ve kendisi için yeterli gördüğü kadar kullanıyor.

Büyük beden

Modanın bedeni yoktur. Beğendiğiniz her trendi vücut tipinize ve bedeninize uygun bir şekilde adapte edebilirsiniz.

Başka desenlerle yılan

Birçoğumuzun düşündüğü aksine yılan desenini başka desenlerle kombinleyerek ortaya harika bir kombin çıkarabilirsiniz.

Podyumda yılan

Sokak modası çok önemli bir ilham kaynağı olsa da o da podyumlardan besleniyor. Son olarak sizlerle yeni ve eski defilelerden birkaç beğendiğim kombini paylaşmak istiyorum.

Umarım bu yazı yılan deseni konusunda sizin için faydalı olmuştur. Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love