Casio’nun Retro Serisi

Her gün kol saati takan biri değilim, kol saati hastası hiç değilim. Bir tane kol saatim vardı ve onunla idare ediyordum… Ta ki geçen hafta eşimle saat mağazasının önünden geçerken bu saati vitrinde görene kadar. Sado saatlere meraklı olduğu için vitrinin önünde durup göz gezdiriyorduk. Aaa şunlara bak diye çığlık attığımı hatırlıyorum. Bu Casio’nun retro serisi diye cevap verdi Sado. Bunca saat arasında bunu farketmemin bir sebebi var. Ben küçükken büyüklerimin çok benzer saatleri vardı. Saatlerin olduğu kutuyu kuytu bir köşede açar saatlerle uzun uzun oynardım.

Casio'nun retro serisi

Sado hadi girip bakalım deyince hiç karşı koymadım 🙂 Mağazaya girip bu serideki beğendiğim bütün modelleri denedim ve mağazadan kolumda gördüğünüz saatle çıktım. Onu size daha ayrıntılı göstermek istiyorum, işte LA680WGA-9DF:

Casio LA680WGA-9DF

Saatimin ait olduğu LA680WGA serisinde bir sürü seçenek var aslında, birkaçını size burada göstereyim:

Benim için kol saati sık sık değiştirilecek bir şey değil. Gardırobuma ve tarzıma uygun olsun, hareketli ve renkli kombinlerimle tartışmayacak, onları dengeleyecek bir saat olsun dedim. Buna dayanarak monokrom altın modeli seçtim, şık ve aynı zamanda sade.

Casio retro seri

Biraz tarih…

1972 yılında Hamilton markası ilk elektronik dijital kol saatini üretti. Fiyatı 2.100 Amerikan Doları idi. O zamanda bu saat bir sansasyondu. İşte Hamilton Pulsar P1 – bütün dijital saatlerin atası:

Hamiltın pulsar dijital saat
www.pcmag.com

Çağdaş üreticilerin retro koleksiyonları ürün ne olursa olsun her zaman ilgimi çeker. Eski tasarımların yeni ürünlerde yaşatılması bence çok önemli bir şey. Demek ki bu tasarımlara hala talep var, demek bu tasarımları özleyenler var, demek ki geçmişe dönüş yapmak isteyenler var.

casio vintage serisi

Casio’nun web sitesinde gezinirken unisex modellerden oluşan ufak bir retro seri daha buldum: A700. Kordonların güzelliğine bakar mısınız? Çok nostaljik…

Aslında Casio’nun retro model yelpazesi oldukça geniş. Çok beğendiğim hatta bayıldığım bir retro serisi daha var. A100 diye geçiyor. Altın modelini mağazada denedim ama kolumda biraz büyük durdu. Bu da unisex bir model.

Casio A100 serisi

Bu seriler dışında Casio’nun birkaç retro modeli daha var. Bu konu ilginizi çektiyse kendiniz araştırabilirsiniz. Belki hayalinizdeki retro saati Casio’da bulursunuz.

Casio vintage saatleri

Bense hayalimdeki saati buldum ve onunla çok mutluyum. Bunun için sevgili kocama çok teşekkür ederim❤

Casio retro modelleri

Darısı sizin de başınıza, yeni yazılarımda görüşmek üzere ❤

Spread the love