Retro duvar kağıdı

Çok sevdiğim retro tarzını mutfağıma da getirdim. Geçen kış mutfağımdaki koyu yeşil duvarlardan iyice sıkılınca duvarları nasıl değiştirebileceğimi düşündüm. Acaba duvarları kağıtla mı kaplatsam dedim ve kendimi internette satış yapan kağıtçılarda buldum. Şans eseri rastladığım bu retro desenli duvar kağıdını görünce ona aşık oldum ve işte budur dedim. Tam 60’ların ve 70’lerin çılgın saykodelik duvar kağıtlarına benziyor. Fakat almakta çok tereddüt ettim. Birincisi benden başka kimse onu beğenmiyordu, ikincisi fiyatını biraz yüksek buluyordum. Böylece alışverişimi erteledim. Aslında üçüncüsü de vardı. Tadilat sürecinin korkusu ve stresi 🙂

retro duvar kağıdı

Ama insan meraklı ve yeniliklere düşkün bir yaratık. Ve bir sene sonra (!!!) kağıtları almaya karar verdim. Fiyatta hiçbir değişiklik yoktu. Ürünün ismini Google’a arattım ve en uygun fiyatı Hepsiburada.com ‘da buldum. Bu arada merak edenler için ürünün adı Dekor New Art 1075-A .

Kağıdın 3 renk seçeneği vardı:

retro duvar kağıdı çeşitleri

Ama bence benim seçtiğim en çok retro görünenidir. Sarı, turuncu, kırmızı, koyu kahverengi… Tam 60’ların renk ahengi.

mutfakta retro duvar kağıdı

Neyse… Ustayı çağırdık, geldi, kağıtları birkaç saatte yapıştırdı. Mutfak bambaşka oldu bu retro duvar kağıdı ile… Bu kadar zaman tereddüt etmeye ne gerek vardı… Şimdi mutfağıma her girdiğimde endorfin hormonum tavan yapıyor.

Posterler

Duvarlar uzun bir süre boş kaldı. Onları nasıl süsleyebileceğimi açıkçası bilmiyordum. Önce çok sevdiğim müzisyenlerin 70’lere ait siyah beyaz gençlik fotoğraflarını asayım dedim. Fakat sonra her öğünde terlemiş, uyuşturucu çekmiş Mick Jagger’e bakmak istemediğimi anladım. O dönemde tesadüfen @vavapaperco ‘nun posterlerine rastladım.

retro duvar dekorasyonu

Hepsi eski orijinal reklam posterlerinin röprodüksiyonları. Hepsi birer yaratıcılık simgesi ve zamanlarına göre sıra dışı tasarımlara sahip. Onları çizen ressamlar aslında dönemlerinin “kreatif grafikerleri”. Bayağılığa ve kalıplara meydan okumuş insanlar. Mesela bu ayının olduğu posterin ressamı Leonetto Cappiello. Bugün sanat tarihçileri onu afiş sanatı tarihindeki en etkili afiş sanatçılarından biri olarak gösteriyor ve “Modern Reklam Afişlerinin Babası” olarak adlandırıyor. Pazarlamacı olduğum için bütün bunları öğrenmek bana büyük keyif verdi.

70'ler tarzı mutfak
retro iç mimari

Kapı perdesi

Boncuklu kapı perdesini çok aradım. Bütün internet mağazalarına baktım ama hiç zevkime göre bir şey bulamıyordum. O zaman aklıma çok sevdiğim bir milyoncular geldi. Evime en yakın olana baktım ve bu gri plastik boncuklu kapı perdesini buldum. Tipi tam istediğim gibi. Retro duvar kağıdı ile birlikte çok güzel nostaljik bir ortam yarattı. Onun yanında bir de mor bir tane vardı. Onu da kızlarımın odasına aldım.

kapı süsü nereden alınır

Mutfaktaki ufak ayrıntılar

Bu muhteşem retro araba biblosunu IKEA’dan aldım. Kasalara doğru ilerlerken onu indirimli reyonda görünce şirinliğine karşı koyamadım. IKEA’da büyük indirim çok nadir görülür ama bu arabanın fiyatı gerçekten çok düşüktü. Acaba neden? Kıymetini bilemediler bu ürünün 🙂

retro araba biblosu

Sukkulentsiz olmaz tabi…

sukulent

Sevdiğim fincan çatlayınca eşimin yardımıyla onu saksıya çevirdim. Eski ve hasarlı fincanları bu şekilde değerlendirmeyi çok seviyorum.

fincandan saksı nasıl yapılır

Umarım küçük mutfak turumu beğenmişsinizdir.

retro ev dekorasyonu

Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love