Balat evleri ve ev desenli kravat

Ne ben ne de eşim Balat’ı daha önce görmüştük. Hadi ben görmedim… Ya eşim? Doğma büyüme İstanbul’lu… Neyse onu biraz ikna etmek zorunda kaldım çünkü bu tarz yerleri pek sevmez. Geçen hafta sonu arabaya binip Balat’a gittik. Meşhur renkli Balat evlerini görmek uzun zaman istediğim bir şeydi. Hem yeni bir kravat almıştım. Onu dışarıda gezdirmem gerekiyordu 🙂

kravatla kombin

Balat’a arabayla gittik ve onu orada park edene kadar canımız çıktı. Daha doğrusu eşimin canı çıktı 🙂 Bense büyülenmiş gibi Balat’ın karanlık sokaklarını, güneşsiz büyümüş cılız ağaçları andıran birbirine yapışmış dar ve uzun evlerini, onların ağır tahta kapılarını ve ufacık balkonlarını izliyordum.

dolap uygulamasından alışveriş

Hayalimdeki kravat

Ama olayları sırayla anlatsam daha iyi olur. Balat’ın evlerine gitmek için yeni ev desenli kravatımı bağladım. Bu kravatı Dolap uygulamasından sadece 10 TL’ye aldım. Onu satan dolapta aynı marka pelikan desenli kravat da vardı. Onları birlikte aldım. Kravatların kargo takibini yaparken Samsun’dan geldiklerini anladım. İşte bu müthiş bir şey. Türkiye’nin her yerinden kadınlar birbirleriyle hazinelerini paylaşıyor.

kravat trendi

Bu şirin evciklere bakar mısınız? Kravatlar geldiğinde hem etiketli oldukları hem de %100 ipek oldukları anlaşıldı. Desenlerinden hiç bahsetmeyeceğim. Hayatımda böyle ilginç ve tatlı bir desen görmemiştim.

desenli kravat

Kravatlar şu anda trend bir aksesuar. Bu erkek kravatıdır ama gördüğünüz gibi üstümde çok da iyi duruyor.

Jeans

Black friday indirimlerinde Zara ‘dan bu kot pantolonu aldım. Bir kot pantolondan bu kadar hoşlandığım çok nadiren olur. Rengini, modelini, üstümdeki duruşunu, kısacası her şeyini beğeniyorum.

istanbul sokak modası

Sık sık olduğu gibi kombinim 70’lerin havasında oldu. Biliyorsunuz geçmiş hep beni çeker…ve ben açıkçası buna çok da karşı koymuyorum 🙂

Çanta

Bu çanta ise çok tesadüfen benim oldu. Instagram’da takip ettiğim bir bayanın el emeğidir o. Resimlerini görüp hayran oldum ve kısa bir yazışmadan sonra bu bayanla Kadıköy’de buluşup çantayı satın aldım.

70'ler modası

İlk bakıştan aşık olduğunuz eşyalar olur ya. İşte bu çantaya böyle aşık oldum. Kapitone çantaların şu anda trend olması ise hoş bir bonus oldu.

mavi kapitone çanta

Kravat, kendi üzerinde kombinimdeki bütün diğer parçaların renklerini barındırıyor. Renk uyumları çok hoşuma gitti.

Balat

Haliç’te bulunan bu semt İstanbul’un en eski yerlerinden biridir. Çok eski olmasına rağmen mimari stil bütünlüğünü koruyabilmiş. Balat’ta yeni bina gördüğümü hatırlamıyorum. Binaların bazılarına restorasyon yapılmış, bazılarına mantolama, bazıları ise sadece boyanmış. Ve şimdi renkli görüntüleriyle turistleri, bloggerları, fotoğrafçıları ya da meraklı insanları çekiyor.

Balat'ta fotoğraf çekimi

Balat’ın kartvizitlerinden biri de çamaşır ipleri.

ikinci el desenli kravat

Renkli evleri iki şekilde bulabilirsiniz. Sokakta oynayan çocuklar size yardım edebilir. Ama bunun için sizden biraz para isteyecekler. Ya da navigasyon kullanabilirsiniz.

turkish fashion bloggers

Biz navigasyonla bulduk. Renkli evlerin olduğu yer: Kiremit Caddesi. Kendime bu güzel mavi evi seçtim.

Balat'ta mavi ev
Kravat nasıl bağlanır

Onun yanında ise böyle lila bir ev var.

Balat'ta lila ev

Çaprazlarında ise bu yeşil.

İstanbul Balat

Ve caddenin sonunda meşhur bu renkli evler var. Onların yanında fotoğraf çekemedik. Hava artık kararıyordu. Ve önlerinde bir sürü insan vardı. Aslında fotoğraf için kolay bir mekan değil. Sokaklar çok dar.

Balat'ın renkli evleri
Balat

Balat’ın diğer meşhur fotoğraf mekanı, Merdivenli Yokuş denen bu pastel evlerin olduğu sokak. Fotoğraflık alan çok küçük. Fotoğrafta gördüğünüz kadar. Sokaktaki diğer evler boyalı değil.

Merdivenli Yokuş Balat

Aslında bir sürü fotoğraf çekeriz diye yola çıkmıştık ama Balat’ın sokakları bizi büyüleyince fotoğraf çekmekten ziyade sokakları gezip daha çok şey görmek istedik. Her yer tarih kokuyor. Eski İstanbul…

Balat sokakları

Yine Balat’a gitmek için sabırsızlanıyorum ❤

Spread the love