Benim moda ikizim

Bir süre önce Instagram’da bir paylaşımımın altında çok tatlı bir yorum gördüm. Yazanı da isminden dolayı çok merak edip profiline geçtim. Profildeki fotoğraflara birkaç dakika baktıktan sonra eşime: “Sado benim moda ikizim varmış” dedim. O akşam yatana kadar o profilden çıkamadım. Ertesi günümü de o profilde geçirdim desem yalan olmaz. Profilin sahibesi ile sizi tanıştırmak için can atıyorum. İşte o… @miss_bollywood1974 ya da kısacası Iraz ❤

Iraz Hanım ile birçok ortak yönümüz olduğunu farketmemek elde değil. Bazı kiyafetlerimizin aynı olması dışında da birçok benzerliğimiz var. Renk ve desen tercihlerimiz, kombin oluşturma alışkanlıklarımız ve bazı moda denemelerimiz birbirine çok benziyor. İkimizin fotoğraflarından kolajlar oluşturdum. Onları kullanarak hem Miss Bollywood’un tarzını inceleyeceğim hem çok ilginç ve eğlenceli bulduğum benzerliğimizi göstereceğim.

Geometrik ve saykodelik desenler

Iraz Hanım geometrik desenleri ustaca kombinleyebilen kadınlardan.

En kadınsı desen olan puantiyeyi bakın nasıl da rahat giyior. Boydan puantiyeli kombinleri yapıyor ve hiç abartılı görünmüyor:

Bu kolajda ise ikimiz de kırmızı beyaz puantiyeli elbiselerimizi giymişiz:

Alışıldık geometrik desenler dışında daha karışık saykodelik ve retro desenleri de seviyor moda ikizim. Bakın bu desenimiz tamamen aynı:

Ya bu muhteşem 70’ler tadında desenli elbiselerimiz?

Çizgi film kahramanları

Iraz Hanım’ın gardırobunda tıpkı benim gardırobumdaki gibi çizgi film kahramanlarının ayrı ve oldukça büyük bir yeri var.

İkimiz de çizgi film karakterli parçalarımızı biraz ironik bir şekilde kombinliyoruz. Iraz Hanım komik civcivli tişörtünü ceketle kullanarak kombinine biraz resmiyet katıyor. Bense Bugs Bunny’li kazağımın altına kadınsı püsküllü etek giyiyorum.

Tıpatıp aynı Mickey Mouse’lu gömleklerimiz var. Bakın bu gömlekleri ikimiz de biraz resmi ve maskülen tarzda giymişiz 🙂

Farklı desenler bir arada

Bu kombinlerimizin beznerliğine bayılıyorum. Muhteşem çiçek desenli takımlarımıza desen olarak uygun farklı renklerde bluz bulmuşuz. Moda ikizimin farklı desenleri bir arada kombinlediğini görünce kendimi ona daha da yakın hissettim. Çünkü farklı desenleri karıştırmak biliyorsunuz benim en sevdiğim şey.

Koyunlu kombinlerimize bakar mısınız? Iraz büyük koyunları küçük koyunlarla karıştırmış. Bense koyunlarımı geometrik desenli gömleğimle kombinledim.

Hayvan desenleri

Desen sevenlerin olmazsa olmazı hayvan desenleri. Leopar desenini ikimiz de pelüş dış giyimde kullanmışız.

Ve benzer tonda yılan desenini seçmişiz.

Müzik zevklerimizi tarzımıza yansıtıyoruz

Iraz Hanım’ı takip ettikçe eski müzikleri sevdiğini farkettim. Bazen Instagram hikayelerinde pikapını çalıştırıyor ve eskilerden birşeyler çalıyor. Benim henüz pikapım yok ama eski müzikleri ne kadar sevdiğimi biliyorsunuzdur. Bu fotoğraflarda dönemin en büyük rock-n-roll rakipleri olan The Beatles and The Rolling Stones yazılı tişörtlerimizi giyiyoruz.

Retro

Tamamen aynı “Grandma floral print” denen çiçek desenli üçlü takımlarımız çok retro görünüyor.

Stil denemeleri

Arada bir alıştığım giyim tarzın dışına çımaktan hoşlanırım. Daha önce denemediğim aksesuarları ya da son trend parçaları kombinlerime katarım. Bakıyorum ki moda ikizim de bu tarz denemelerine açık.

Hindistan tutkusu

Beni tanıyanlar etnik kıyafetleri ne kadar sevdiğimi ve özellikle Hint motiflerine hayranlık duyduğumu bilir. Iraz’ın da Hindistan’a aşık olması benim için güzel bir sürpriz oldu.

Hatta Iraz sadece Hint kıyafetlerini değil, Hint müziklerini, filmlerini çok seven ve Hindistan’ı gidip görmüş biri. Zaman zaman sayfasında Hindistan ile ilgili güzel şeyler paylaşıyor.

Moda ikizimi keşfettiğimde ortak özelliklerimize çok odaklanmıştım fakat zaman geçtikçe bu özelliklere değil Iraz’ın kendisine odaklandığımı ve benim için büyük bir ilham kaynağı olduğunu farkettim. Evet benim odak noktam artık Miss Bollywood’un kendisi.

Bu güzel yazı ile blogumda yeni bir kategoriye başlamak istiyorum: takip önerisi. Her ay sizin için sıradışı bir tarza sahip birini anlatacağım. Umarım bu yeni kategoriden keyif, ilham ve cesaret alırsınız.

Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love