2021 İlkbahar Yaz moda trendleri

2021 İlkbahar Yaz moda trendlerini sizin için atomlarına ayırdım kızlar. Gelecek sezonun moda trendleri ni erkenden bilmek çok faydalı. Böylece kış indirimlerinde kendimizi savunmasız hissetmeyiz ve gereksiz alışverişlerden kaçınırız. Hatta bir sonraki yılın sonuna kadar zevkle kullanacağımız parçaları seçeriz. Öncelikle şunu söylemeliyim ki moda gerçekten biraz yavaşladı ve geçen sezonların birçok trendi önümüzdeki sene de güncel olacaktır. Onları mutlaka gözden geçireceğiz. Ama önce en yeni trendlerden bahsetmek istiyorum.

Kısa ceketler ve bolero

Ceketler gittikçe kısalıyor. Hatta bazı koleksiyonlarda bolerolar gözükmeye başladı bile.

Siyah beyaz kombinler

Hayat siyah ve beyazdan ibarettir derler ya. Tasarımcılar siyahla beyazı buluşturarak bize bu mesajı mı vermeye çalışıyorlar acaba? Pandeminin bir gün mutlaka biteceğini ve hayata kaldığımız yerden yeniden başlayabileceğimizi mi söylüyorlar? Bu trendi kullanmak isteyenlere her zevke göre seçenekler sunuldu. Çok cesur dam deseninden Armani’nin gösterdiği gibi daha alışıldık kombinlere kadar geniş bir siyah beyaz yelpazemiz var.

Takımlar

Her türlü ikili takımlar. Tüvit, kot, saten, penye, deri, düz renk ya da desenli, ona siz karar verin.

Transparan

Tasarımcılar bizi vücudumuzu sergilemeye davet ediyor. Günlük hayatta bu trendi uygulamak isterseniz Fendi’nin gösterdiği kombini örnek alabilirsiniz. Bir oversize ceketle gizlenmesi gereken herşeyi gizleyip çok tarz görünebilirsiniz.

Omuzlar

Ceketler kısalıyor, omuzlar ise hem yükseliyor hem sivrileşiyor 🙂 Bu yeni trend en çok Balmain’in baş döndürücü koleksiyonunda görüldü. Göz atmanızı tavsiye ederim.

File

Balık ağına benzeyen bu tasarım çeşitli materyallerde sergilendi. Bence bu trend en cesur moda tutkunlarına göre. Bakalım tutar mı?

Kloş etek

Çok sevdiğimiz bu etek modelini defilelerde görmek ne hoştu. Ceketle, büstiyerle, kazakla kombinleyebilir veya sadece elbise olarak da kullanabilirsiniz. Tamamen zevkinize bağlı.

Büstiyer

Koleksiyonların birçoğunda görülen büstiyerler renk, şekil, stil ve materyal çeşitliği ile göz kamaştırdı.

Pakistan esintisi

Bu trend için başka bir isim bulamadım açıkçası. Pantolon üstüne uzun bir tunik ve bazı koleksiyonlarda tunik üstüne ceket. Christian Dior ile Armani gibi etnik tarzda sunduğu bu trend, Hermes ve Prada tarafından daha çok şehir tarzında önerildi.

Beyaz gömlek

Can kurtaran bu parça çok farklı varyasyonlarda podyumları süsledi. Yazın sevdiğiniz aksesuarlarla sade ve şık kombinler oluşturabilirsiniz.

Spor

Spor giyimi sevenlere müjde. Spor kıyafetleri yeniden trend. Spor ayakkabı ile, terlikle, topukla, istediğiniz gibi kombinleyin.

Kimono

Bütün moda trendleri arasında en çok beğendiğim trend bu. İlham için Christian Dior’un koleksiyonunda birbirinden güzel kimonolara bakabilirsiniz. Uzun etekle, şalvarla, taytla mini etekle, yırtık kotla, kısacası canınız neyle isterse onunla giyebilirsiniz. Etnik, klasik, uzun, kısa, renkli, düz renk farketmez. Hepsi trend. Kimono için ikinci el uygulamalarını gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Kimsede olmayacak çok değişik modeller bulabilirsiniz.

Kontrast ayakkabılar

Ayakkabılarınız, giydiğiniz kıyafetlerin rengine uymak zorunda değil…artık 🙂

Denim

Denim her zaman iyi bir çözüm.

Neler kalıyor?

Peki hangi moda trendleri yeni yılda da bizimle kalacak? Hemen gözden geçirelim!

Deri

Deriden vazgeçmiyoruz. Gözünüze kestirdiğiniz parçaları kış indirimlerinde korkmadan alabilirsiniz. Ben şahsen öyle yapmayı düşünüyorum.

Bisikletçi şort

Hala çok güncel ve bence artık bir basic olarak dolaplarımızda kalacak. Bu arada artık giymediğiniz skinny kot pantolonlarınızı ve taytlarınızı bu şekilde değerlendirebilirsiniz.

Total Black, white, beige ve… bütün diğer totaller

Baştan aşağı siyah giyinenlerdenseniz hala sizin zamanınız.

______________________________________________________________________________

Aynı şey beyaz için de geçerli. Parçaların ton uyumu konusunda fazla pimpirikli olmanıza da gerek yok. Kar beyazını fil dişi ile, dantel beyazını vanilya ile kombinleyebilirsiniz falan 🙂

______________________________________________________________________________

Aslında bütün diğer “totaller” de çok trend. Sakin ve doğal renkler başta olmak üzere monokrom kombinler neredeyse her defilenin olmazsa olmazıydı. Özellikle Max Mara defilesinde çok görüldü.

Volan

O kadar çok var ki! İnce, geniş, etek ucunda, omuzlarda, kollarda, bütün elbiseyi kaplayan… Sanırım volan kadar yaygın bir şey yoktur yeni sezonda.

Yelek

Yelek şu anda zirvesinde ve yeni sezonda da orada kalmaya devam edecek. Her türlü yelekler giyilebilir. Uzun, kısa, deri, kumaş, etnik, nakışlı, taşlı, cepli, düğmeli, 80’lerin geniş omuzlu modelleri. Eski yelekleriniz varsa onları yeni aksesuarlarla kombinleyip giyebilirsiniz. Eğer yoksa hem yeni sezonları değerlendirebilir hem de ikinci el uygulamalarına göz atabilirsiniz. Orada neler var neler…

Dantel ve Kroşe

Geçen seneden kalan bir trend. Ve iyi ki kaldı. Çok kadınsı.

Püskül

Püsküllü kıyafetlerimiz önümüzdeki yılın sonbaharına kadar eğlenceli sallanışı ve egzotik görüntüsü ile bizi mutlu etmeye devam edecek.

Metalik trendi

Farklı görünmeyi isteyenler ve bu trendi sevenlere müjde. Metalik parçalar 2022 kışında bile bizimle olacak. Onun için beğendiğiniz metalik parçaları tereddüt etmeden alabilirsiniz. Bu tarz kıyafetleri hem özel etkinliklerde hem de günlük kombinlerinizde basic parçalarla eşleştirerek giyebilirsiniz.

Karpuz kollar

O kadar çok karpuz kollu kıyafetim var ki! İyi ki modası geçmiyor. Abartmaktan kesinlikle korkmayın. Kollarınız ne kadar kabarık olursa o kadar iyi 🙂

Bir sürü trend saydım. Bunun dışında ekleyebileceğim birkaç trend daha var. İspanyol paça, her çeşit fiyonklar, sivri yakalar, 80’ler, disco, kravatlar, yırtmaçlı kollar ve yırtmaçlı paçalar da hala trend.

Ama şunu da unutmayın ki en büyük trend sizin kendi tarzınızdır. Moda trendleri yaşadığımız zamana göre görünmemiz için bizi biraz yönlendiriyor. Siz siz kalın, sadece beğendiğiniz trendleri tarzınızı tazelemek için kullanın. Sevgiler.

Spread the love