2021-2022 Sonbahar-Kış Moda Trendleri

2021-2022 Sonbahar-Kış Moda Trendleri hakkında yazmak için biraz geç kaldığımın ben de farkındayım. Ama bence geç hiçten iyidir. Bu saatten sonra yazsam mı yazmasam mı diye kafamı yormak yerine yeni sezonda saptadığım 20 moda trendini sizin için buraya diziyorum. Dış giyimden başlamakta fayda var malum soğuk havalar kapıda.

Şişme mont

Bu kış kendimize çok iyi bakalım, üşümeyelim diye moda evleri bize mantıklı bir çözüm öneriyorlar: sıcacık şişme mont. Gördüğünüz gibi onu ne ile kombinleyeceğiniz konusunda kafanızda hiç bir soru işareti olmasın. Her şeyle kombinleyebilirsiniz.

Panço

Etnik motifleri seven biri olarak bu trende “hoş geldin” diyorum. Memleketi Latin Amerika olan bu güzel giysi podyumlarda hiç beklemediğim kadar çok görüldü. Tasarımcılar geniş model yelpazesiyle bize seçim özgürlüğü veriyor. Etnik tarz size göre değilse daha batılılaşmış modelleri tercih edebilirsiniz. İşte bunu çok seviyorum: bütün moda trendleri aslında sizin kendi eşsiz tarzınıza uygulanabilir. Ben şahsen panço için ikinci el uygulamalarını taramayı düşünüyorum.

İçi kürklü deri mont

Kuru soğuk havalar için muhteşem dış giyim. Hem pantolonla hem feminen altlarla size çok tarz bir görüntü kazandıracak.

Rugan

Farklı görünmeyi sevenler için rugan podyumlara geri döndü.

Kompozit dış giyim

Bu trende daha uygun bir isim bulamadım. Siz de söz konusu trendi görünce eminim bana hak verirsiniz. İki veya daha fazla çeşit materyalden dikilmiş montlar, ceketler, trençkotlar ve paltolar defilelerde göz kamaştırdı.

Farklı materyaller bir arada

Bu trend bir önceki trendin amca oğlu 🙂 Bir kombinde ne kadar çok farklı materyal ve kumaşı bir arada giyerseniz o kadar iyi. Danteli deri ile, süeti ipek ile, yünlü kazağı rugan bir etek ile vs kombinlemekten korkmayın, hatta hasır çanta ile süsleyin. Bakın Louis Vouitton hiç korkmuyor 🙂

Polo yaka kazaklar

Fermuarlı modeller başta olmak üzere polo kazaklar birçok defilede görüldü. Bir zamanlar giyemeyeceğim dediğim bu modeller şimdi bana cazip görünmeye başladı.

Kürk aksesuarlar

Trend bir kombin yapmak için ufak bir kürk aksesuar yeterli olacaktır. Eldiven, ayakkabı, çanta, şapka veya atkı. Seçim sizin.

Düşük bel geniş pantolon

Dar yüksek bel modellerin fanatiği değilseniz bu trend tam size göre. Belde 2000’li yıllarınki kadar düşük olmasa da birkaç yıl öncesine göre ciddi bir düşüş görebilmekteyiz 🙂 Kalçadan genişleyen rahat paçalar cepli ya da cepsiz, bilekte lastikli, kıvırmalı ya da yere kadar inen olabilir.

Siyah beyaz eşkenar dörtgen deseni

Siyah beyaz kombinler trendi tam gaz devam ediyor. Defilelerde en çok bu trend görüldü desem yalan olmaz. Geçen seneden beri çok sevdiğimiz satranç tahtası deseni, değişmez puantiye, color block ve aklınıza gelebilecek başka siyah beyaz kombinasyonlar yeni sezonda da hala çok güncel. Aralarında en taze ve en çarpıcısı siyah beyaz eşkenar dörtgen desenini ön sırada sergiliyorum.

Lila

Lila’nın en koyu tonlarından griye çalan en açık tonlarına kadar yayılan geniş bir kartelamız var. Sezonun en trend rengini tarzınıza uygun bir tonda ve miktarda uygulayın.

Baş örtüsü

Henüz az görülen bu trendin devamı ilkbaharda gelecek. Soğuk ve rüzgarlı kış günlerinde baş örtüsü hem başınızı sıcak tutar hem trend bir görüntü kazandırabilir.

Deskonstrüktivizm

Bu sonbahar ve kış, bütünlüğü ve orantıları bozulmuş gibi görünen giysilerin zamanı. Pek bana göre bir trend olmasa da onu çok ilginç ve kayda değer buluyorum ve başka moda düşkünlerinin üzerinde görmek için sabırsızlanıyorum.

Askeri kıyafetler

Çok ilginç bir trend, belki de fazla bir ömrü yok ama onu görmezden gelemeyiz. Farklı çağların askeri ve denizci kostümlerinin birçok tasarımcıya ilham vermiş olduğu ortada. Altın düğmeli ceketler, trençkotlar, korsan şapkaları ve yandan şeritli pantolonlar birçok koleksiyonda fark yarattı.

Triko elbise

Farkettiyseniz eskiden biz modanın peşinden koşuyorduk, şimdi ise moda trendleri bize ayak uyduruyor. Karantinalarda alıştığımız ev giysilerinin konforu modaya yansımış. Triko elbiseler bu sonbaharın ve kışın olmazsa olmazı. Bu rahat ve kadınsı elbiseleri ağır, erkeksi bot veya spor ayakkabı ile kombinlemekten çekinmeyin.

Tulum

Bu sene alışıldık modellerin yanı sıra podyumlara süper kahramanların giydiği kostümleri andıran, vücudu saran tulumlar da geldi. Tulumları çok severim ama bu trendi Allah sahibine bağışlasın diyeceğim galiba 🙂

Hayvan desenleri

Aslında hayvan desenleri her sezon tekrarlanan bir trend. Onu koleksiyonlarına dahil eden mutlaka birkaç tasarımcı oluyor. Fakat bu sene hayvan desenleri devasa bir trenddir. Başta zebra ve leopar olmak üzere bütün hayvan desenleri defilelerde yer aldı.

Desenli çoraplar

İşte bu trend tam bana göre! Nasıl baharatlar en tatsız yemeği bile lezzetli bir hale getiriyorsa renkli çoraplar da en sıkıcı kombine bile çok tarz ve farklı bir görünüm kazandırabilir.

Kesik detaylar

Tasarımcılar bizi ölçülü bir şekilde tenimizi sergilemeye davet ediyor. Kalça, göğüs, kollar gibi beklenmedik yerlerde açılan kesikler sıradan modellere seksilik ve yenilik katıyor.

Parıltı ve ışıltı

Pandemiden dolayı evde çok oturduk, sıkıldık, partilere ve gece kulüplerine gidemedik… Parlamaya ihtiyacımız var, tasarımcılar da bunu bildiği için günlük hayatta da parlamamızı öneriyorlar. Metalik, gümüş, altın, payet ve her türlü parlak materyallere dolaplarımızı açıyoruz.

Bunlar en yeni moda trendleri idi. Geçen sezonlardan kalan trendler de var tabi. Kapitone, Havelock trençkotları, kısa ceketler, patchwork. Onlardan bir sonraki yazımda bahsedeceğim. Şimdilik hoşçakalın ❤

Spread the love