Vintage çocuk gözlüğü

Bugün sizinle yeni bulgumu paylaşmak istiyorum: vintage çocuk gözlüğü. Onu bulduğumda içinde -12 numaralı miyop lensleri vardı. O kadar kalınlardı ki gözlük ağırlıklarından bükülüyordu. Gözlüğün o halinin fotoğrafını çekmediğime çok pişmanım. Gözlükten çıkarılan lensleri sakladım. Onları elime aldığım zaman gözlüğü geçmişte takan o hiç tanımadığım çocuğa öyle üzülüyorum ki. Neden bu kadar kalın gözlük takıyordu. Sonra düzelmiş midir gözleri… İşte eskiye dokunmak böyle bir şey. Bazen kıymetli bir şey bulmanın verdiği sevinç ile birlikte acıklı bir hıkaye öğreniyorsun.

kiralık vintage çocuk gözlüğü

Restorasyon ve bakımdan sonra gözlük pırıl pırıl oldu. Harika bir rengi var. Üstü kısmı kahverengi alt kısmı açık mavi.

kiralık vintage aksesuar

Bu gözlük Türkiye’de üretilmiş. Fakat optikçim onu üreten fabrikanın uzun zaman önce yangından dolayı kapandığını anlattı. Malzemesi şu anda üretilen gözlüklerde eşi benzeri olmayan çok kaliteli asetattır.

kiralık vintage çocuk

Modelim Mercan oldu. Gözlük en çok ona yakıştı, ayrıca kendisi de gözlüğü çok sevdi ve takmak için çok sabırsızlanıyordu. Onu LC Waikiki’den aldığımız bu güzel gömlekle kombinlemek istedi. Bence çok güzel vintage bir kombin olmuş.

vintage çocuk gözlüğü

Farkettiyseniz bu gözlük döneminin yetişkin gözlüklerinin aynısı. Çocuk için olduğunu sadece ebatlarından anlayabiliyorsunuz.

vintage çocuk gözlük çerçevesi

Vintage gözlükleri seven biri olarak bir vintage çocuk gözlüğü edindiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Bu benim için çok ilginç ve kıymetlı bir bulgu oldu.

kiralık çocuk gözlüğü

Mercan beş yaşında. Gözlük yüzüne çok iyi oturdu. Gözlüğün ölçüleri aşağıda belirttiğim şekildedir.

kiralık eski gözlük

Yeni yazımda görüşmek üzere ❤

Spread the love